Sisteme tratare cu ultraviolete

Razele ultraviolete UV la o anumită lungime de undă (253,7nm) sunt un germicid foarte puternic. Acestea distrug si fac inofensivi agentii patogeni din apa piscinei, chiar si pe cei care nu sunt afectati de dezinfectantii pe baza de clor. Exemple de agenti patogeni periculosi (virusi si chisturi) care sunt neutralizati prin lumina UV-C sunt Cryptosporidium parvum și Giardia lamblia pe care clorul nu le poate distruge.

Sterilizatoarele cu raze UV-C nu pot, totuși, să fie folosite singure. Dupa ce apa din piscina a fost supusa unui tratament cu ultaviolete UV-C, este dezinfectata, dar nu poate inlocui complet tratamentul chimic. In apa trebuie adaugat un dezinfectant chimic secundar clor, oxigen activ sau brom.

Clorul se combina cu substante din apa din piscină si formeaza cloramine. Cloraminele sunt substante care provoacă iritatii neplacute ale ochilor, pielii si nasului, dificultati de respiratie pentru copiii mici.
Un alt avantaj al tratarii apei din piscina cu lumina UV este faptul că aceasta distruge cloraminele, reducând astfel sau chiar eliminând practic efectele secundare nedorite menționate mai sus ale utilizării dezinfectanților pe bază de clor.

 

Produse pe pagină:
Sortare după: